Stützpunkt Nord

Go down

Stützpunkt Nord

Poste by Skjelten on Søn 6 Feb 2011 - 20:20

Stützpunkt Nord

Frederikshavn i Danmark 21. Mai 2011

Historien går i oppfyllelse

21. Mai 2011, Frederikshavn by og Bunkermuseet Bangsbo Fort være scene for den første felles event for perioden 1940-1945 under det felles navnet Stützpunkt North 2011.
Stützpunkt North 2011 vil skape en historisk ramme for en livlig gjenfortelling og demonstrasjoner av de dramatiske år med okkupasjon ved å bruke alle de faktiske historiske hendelser slik de utviklet seg i Frederikshavn i andre verdenskrig.

Den livlige fortellingen vil gjengi autentiske historier og hendelser - sivile og militære - ved hjelp av blant andre tyske allierte og danske veteran, veteran biler, typisk klær, gjenstander etc. og vil bli iscenesatt av et bredt spekter av lokale og nasjonale foreninger, klubber, enkeltpersoner, bedrifter og andre som har alle enige om å delta i arrangementet.

Ambisjonen i historien er å skape muligheter for våre seniorer som har opplevd og husker livet under okkupasjon kan ha en mulighet til å gjenfortelle og å dokumentere sine egne historier for barn og barnebarn, mens tid er.

Og for å skape en gjentakende hendelse der foreninger og klubber involvert og interessert i andre verdenskrig kan møtes og utveksle erfaringer. Og at andre kan oppleve ting de jobber med.

Vi ønsker derfor å invitere Norske militære kjøretøy for å delta på arrangementet. I Frederikshavn eksisterer Klubben Veterankøretøjsklubben Bangsbo som særlig arbeide med amerikanske militære kjøretøyer fra andre verdenskrig. Klubben er medlem av Dansk Militærhistorisk Køretøjs-forening (MailScanner has detected a possible fraud attempt from ".." claiming to be www.dmkf.dk), og klubben vil være ansvarlig for alle militære kjøretøy som deltar i arrangementet.

Alle militære kjøretøyer vil bli samlet i leir på Bangsbo Fort.

www.Stutzpunktnord.dk


Skjelten

Antall Innlegg : 59
Join date : 07.06.2010

Til Toppen Go down

Bilder fra treffet I

Poste by martylee on Søn 29 Mai 2011 - 14:15

Våre danske venner greide sannelig å lage ett godt arrangement! De samlet reenactors, kjøretøyer og fly i deres naturlige omgivelser rundt Bangsbo Fort. Publikum syntes å like det de fikk se i byen og de strømmet også til fortet. Det foregikk noe hele tiden. Det hele startet med at JU-52 kom innover byen, etterfulgt av Schwimmwagen og tyske soldater i gatene. På torget var gamle kjøretøyer utstilt. Også allierte tropper satte sitt preg på byen. Motstandsbevegelsen foretok også noen sprengninger. Danskene klarer alltid å lage en uformell og avslappet atmosfære. Spitfire, Harvard og Dakota deltok også. En flott samling på alle mulige måter!

Dessverre ble ikke bildene særlig bra da jeg forsøkte å legge dem ut her! For å se dem gå til http://www.network54.com/Forum/86929/thread/1306671864/Stutzpunkt+Nord+2011

Der var det ingen problemer med å få dem plassert.

Martin, Hamar

martylee

Antall Innlegg : 1
Join date : 18.07.2010

Til Toppen Go down

Til Toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet