JDR SHOW 2011 Danmark

Go down

JDR SHOW 2011 Danmark

Poste by knissen on Tor 21 Okt 2010 - 15:52

JDR Show 2011

Det er blevet traditionen, at vi her i Jylland (Danmark) hvert andet år inviterer til JDR Show, som er blandt de absolut største træf for historiske militærkøretøjer i Danmark. Næste udgave af JDR Show er nu fastlagt til at afholdes fra onsdag 17. – søndag 21. august 2011. De foregående 2 gange har vi inviteret deltagere fra hele Skandinavien til ”Camp Dyrby”, i øvelsesterrænet ved Holstebro, men denne gang rykker vi lidt østpå. I arrangementsgruppen bag JDR Show har vi nemlig længe haft et godt øje til det militære øvelsesterræn Finderup, som ligger ikke så langt fra Viborg, centralt i Jylland.

Finderup øvelsesterræn, som dækker ca. 1100 hektar, er blandt det danske forsvars absolut mest eftertragtede terræner. Både fordi det har mange gode faciliteter, men også pga. sin meget varierede og udfordrende natur. Man finder næsten alle terræntyper i Finderup - åbne hedearealer, en del søer, uoverskuelige bakkeområder med snævre slugter og stejle spor, og tætte skovområder. Blandt soldater i Danmark kaldes Finderup også ”Forsvinderup” – og det ikke helt uden grund. Ud over naturen, har Finderup også en del meget fine ”medfødte” faciliteter, som bl.a. stor hal til opbevaring af transporterede køretøjer, vaskeplads for køretøjer, toiletbygninger, m.v. Et af de helt store aktiver i Finderup er dog ”Tovby”, som er en øvelsesby, opbygget med små veje og spor. Det lægger op til en masse spændende muligheder for aktiviteter, opvisninger og udstillinger.

Vi vil gøre vores til at skabe rammerne for nogle spændende dage i Finderup, og arbejder allerede nu med en liste af ideer, for såvel deltagere som publikum. Der vil være mulighed for udfordrende kørsel i terrænet, materieldemoer, spændende tidstypiske miljøer i ”Camp Tovby”, grillaftener, hygge og en snack i den traditionelle ”Café de Normandie”, osv. Finderup ligger indenfor kort tids kørsel fra byerne Viborg, Silkeborg, Skive og Holstebro, så der er gode muligheder for også at trække mange tilskuere til.

Hvis du har spørgsmål, forslag eller kommentarer, så kontakt os gerne. Vi vil løbende lægge nyt på www.jdrveteranpanser.dk . Se i øvrigt fotos fra tidligere afholdte JDR Show under galleriet på hjemmesiden.

Vi håber, at se dig i ”Camp Tovby”, til JDR Show 2011,

Kim Leerhøy
+45 41 16 62 05

Kasper Nissen
+45 22 32 93 42knissen

Antall Innlegg : 18
Join date : 09.06.2010
Age : 43
Bosted : Gludsted, Danmark

Til Toppen Go down

Re: JDR SHOW 2011 Danmark

Poste by knissen on Ons 12 Jan 2011 - 23:28

Til generel info, kommer hermed lidt om det programindhold, som vi i arrangørgruppen bag JDR Show p.t. arbejder med.

Lidt prosa om dagene.

Onsdag Som før nævnt, har vi fra flere sider hørt ønsker om, at have flere træfdage til rådighed, både for at kunne indrette spændende udstillinger, gennemføre spændende aktiviteter, men vel også for at have god tid til at nyde et hyggeligt samvær om en fælles interesse. Vi vil gerne stimulere dette, bl.a. ved at der blandt de første deltagere som indskriver sig i Camp Dyrby gennemføres en lodtrækning om nogle, tror vi, spændende præmier. Ellers er onsdag en "etableringsdag". De historiske områder skal blive levende, og de første udstillinger klargøres. Men også god tid til hygge, afslappet samvær, og lidt sightseeing. Der er i Finderup et antal interessante historiske områder - Margrethevolden, Rosborg Sø, Paradiset, osv. I samarbejde med Prinsens Livregiments soldaterforening, arbejder vi på nogle guidede køreture rundt i terrænet. Mulighed for fælles aftenspisning/grill i "Cafe de Normandie", og herefter generel råhygge. Mulighed for et par klassiske film på storskærm.

Torsdag Vi arbejder med flere programlagte aktiviteter for deltagerne denne dag, bl.a. terrænkørselskursus med militær køreinstruktør fra JDR. I Finderup ligger også det, som man i koldkrigsdagene kaldte "BALTAP-bunkeren" - og som nu hedder JHNSG. Et imponerende bunkerkompleks, som jeg p.t. arbejder på evt. at kunne få lov at besøge, eller alternativt få chefen derude til at orientere os omkring. Primært for vore reenactor-deltagere, arbejder vi også med at arrangere et terrænområde til hardball. Ydermere planlægger vi med at gennemføre en auktion, hvor min ide er, at foreninger og enkeltdeltagere udbyder effekter, med den hensigt, at indtjeningen på auktionen ubeskåret tilfalder støtteorganisation for sårede soldater og deres familier. Måske var det ide, at DMKF tog ejerskab for den auktion? Igen mulighed for fælles aftenspisning og filmhygge i "Cafe de Normandie".

Fredag Til fredagen er vi ret langt fremme med at gøre fredag til "HBU/FBU-dag". Vi er i kontakt med værnepligtsenhederne (HBU/FBU) ved hhv. Jydske Dragonregiment, Ingeniørregimentet i Skive, samt Flyvestation Karup. Ideen går på, at fredag i Camp Tovby også vil være en slags hverve/historiedag for alle nye HBU/FBU-soldater, fra hhv. Holstebro, Skive, Karup. Der vil så blive arrangeret materieldemo af køretøjer og udstyr fra JDR, Ingeniørregimentet og Flyvevåbnet. Vi har allerede fået meget positive tilsagn fra både Holstebro, Skive og Karup, om både deltagelse, og demo af diverse isenkram, opvisning med Flyvevåbnets bombehunde osv. Lidt fly og/eller helikoptere bliver det sikkert også til. Sammen med et levende miljø i Camp Tovby, tror jeg det kunne blive en livlig fredag, både for deltagere og gæster. Mulighed for terrænkøreture for deltagerne, og igen god tid til lidt eftermiddags- og aftenhygge i og omkring "Cafe de Normandie".

Lørdag Den første store offentlige publikumsdag, og Camp Tovby skal summe af historie og liv. Masser af trafik og kørsel med de gamle køretøjer, i lejren, i arenaen, og i terrænet. Der skal findes en Publikums Favorit. Vi andre skal gøre os tanker om hvem der skal have vandrepokalen for JDR Show. Lidt kampdemo, og små bataljer inde i Camp Tovby, med lidt røg, støj og møg. Et levende BSO-område, indrettet af Hjemmeværnet? Sælgerboderne skulle gerne bugne af gæster og gode tilbud. Fælles spisning og fest i Cafe de Normandie om aftenen, med uddeling af både Publikums Favorit og JDR Show vandrepokalen.

Søndag Mere show og udstilling i Camp Tovby, og masser af liv. Mon ikke de afsluttende angreb på diverse fjendlige stillinger og bygninger i Tovby sættes ind ved middagstid? Og sælgerboderne har vel nogle gode tilbud til deltagerne inden lukketid hen på eftermiddagen.

På arrangørgruppens vegne.

Kim Leerhøj / Kasper Nissen

knissen

Antall Innlegg : 18
Join date : 09.06.2010
Age : 43
Bosted : Gludsted, Danmark

Til Toppen Go down

Re: JDR SHOW 2011 Danmark

Poste by knissen on Ons 26 Jan 2011 - 19:12

Nu med mere info og billeder
http://www.jdrveteranpanser.dk/jdrshow2011

Spørgsmål, så ta kontakt

knissen

Antall Innlegg : 18
Join date : 09.06.2010
Age : 43
Bosted : Gludsted, Danmark

Til Toppen Go down

Re: JDR SHOW 2011 Danmark

Poste by knissen on Tor 2 Jun 2011 - 7:48

Hej - lige en update på hvad som er tilmeldt til dato:
"Veteran panser og køretøjer" OT90, T72, BRDM 2, BTR 60, Tatra 815, Tatra 813, Scammell Pioneer, M10, M41 (flere styk), Centurion, Leopard 1, M578, M113 (flere styk), Eagle 1, Diamond T, GMC, M35 og M6 (flere), Magrirus 178, og en masse jeep, landrover, GD og andre forskellige hjul køretøjer.

Det danske forsvar stiller også - Leopard 2, IKK CV90, og meget andet.

Se også denne pdf med "overall plan"
http://www.jdrveteranpanser.dk/jdrshow2011/JDR%20Show%202011%20-%20Camp%20Tovby.pdf

Der bliver meget at se for de som tager til Finderup.
Håber at se jer der


/Kasper Nissen
Træfgruppen JDR SHOW 2011

knissen

Antall Innlegg : 18
Join date : 09.06.2010
Age : 43
Bosted : Gludsted, Danmark

Til Toppen Go down

Re: JDR SHOW 2011 Danmark

Poste by knissen on Søn 3 Jul 2011 - 7:09

Lige en video fra treffet i 2009.

https://www.youtube.com/watch?v=gXM-vgFG7Zw&feature=share

Velkommen i Finderup

knissen

Antall Innlegg : 18
Join date : 09.06.2010
Age : 43
Bosted : Gludsted, Danmark

Til Toppen Go down

Re: JDR SHOW 2011 Danmark

Poste by knissen on Tir 5 Jul 2011 - 11:48

Og tidsplan /øvelses liste.
Her ser du hvilke aktiviteter som pågår under treffet.

http://www.jdrveteranpanser.dk/jdrshow2011/oevelsesliste_JDRShow.pdf


knissen

Antall Innlegg : 18
Join date : 09.06.2010
Age : 43
Bosted : Gludsted, Danmark

Til Toppen Go down

Re: JDR SHOW 2011 Danmark

Poste by Sponsored content


Sponsored content


Til Toppen Go down

Til Toppen

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet